De roots van de Meijvink ontstonden in de jaren negentig. Toen namen een aantal vrijwilligers van het eerste uur het initiatief om de geasfalteerde handbalvelden van de Heusdense KPJ om te toveren tot tennisvelden.

In den beginne

Omdat het aantal tennisliefhebbers bleef stijgen, werd op 18 november 1993 een officiële vereniging opgericht. Maar wat is een tennisclub zonder fatsoenlijke tennisbanen plus accommodatie? Dus:  werk aan de winkel.

Oeps… privatisering

De plannen voor een fatsoenlijke accommodatie lagen op tafel. Maar precies op dat moment besloot de gemeente Asten om de aanleg en het onderhoud van sportaccommodaties te privatiseren. Dat maakte de zaak een stuk ingewikkelder!

De leden van het eerste uur lieten het er echter niet bij zitten. Dankzij een zuinig financieel beleid werd in korte tijd beginkapitaal opgebouwd en op basis hiervan gaf de bank krediet. Met veel eigen tijd, eigen mankracht en giften kreeg de club het voor elkaar: in 1997 lagen er twee kunstgrasbanen in Heusden en een eigen clubgebouw.

Gezonde vereniging

De twee kunstgrasbanen met verlichting en de noodvoorziening als clubgebouw bleken een schot in de roos: de vereniging groeide snel en sterk. Al gauw waren er meer dan 200 leden en bleek een derde baan noodzakelijk, net als een volwaardig clubgebouw.

Amper bekomen van de aanleg van de eerste twee banen, ging men nog enthousiaster aan de slag. In 2000 werd een prachtig clubgebouw gerealiseerd en in 2001 was de derde baan een feit. Deze werd in 2010 gevolgd door een vierde baan, een tennismuur en jeu de boules banen. Inmiddels is de kantine omgetoverd tot een oase van rust en ontspanning, onmisbaar na een intensief potje tennis.

 

Lees hoe je lid wordt >

Schrijf je in voor tennisles >